top of page
GL Koru location window door where we are

GL - Koru

Korkealaatuisia käsityönä valmistettuja koruja jo yli 35 vuotta. 

GL-Koru aloitti toimintansa vuonna 1988. Gad Leinsonin konsepti on alusta asti ollut hyvin selkeä: suunnitella ja valmistaa yksilöllisiä ja korkealaatuisia koruja ihmisille, jotka arvostavat laatua, yksilöllisyyttä ja ymmärtävät perinteisen käsityön arvon. Helsingin ydinkeskustassa (Kalevankatu 9) olevassa kultasepän verstaassa ja liikkeessämme on suuri kokoelma valmiita koruja kihla- ja vihkisormuksista kalvosinnappeihin ja kaulaketjuista rannekoruihin. Tarjolla on erilaisia materiaaleja, muotoja ja pintoja, erilaisia jalo- ja korukiviä ja niiden istutustapoja. Liikkeestämme löydät klassisia ja perinteisiä korumalleja mutta myös hyvinkin moderneja luomuksia valmistettuna erilaisista materiaaleista. Asiakas voi hyödyntää valmiita korumallejamme omien ideoidensa pohjana uniikkikorua suunnitellessa. Kaikki valmistamamme korut ovat huollella suunniteltuja, laadukkaista materiaaleista valmistettuja, yksilöllisiä ja ainutlaatuisia.

Gad Leinson

Pienoismallien rakentaminen on kiinnostanut Gad Leinsonia pikkupojasta lähtien ja tämän kyvyn innoittamana hänen tähtäimessään oli jo hyvin nuorena kultasepän ura. Koulun jälkeen Gad Leinson löysi harjoittelijan paikan kultasepän verstaalta Helsingistä. Määrätietoisena ja eteenpäin pyrkivänä hän ei kuitenkaan tyytynyt harjoittelupaikkaansa, vaan mielenkiinto suuntautui Israeliin, missä kultaseppien salaisuudet ovat periytyneet jo sukupolvien ajan isältä pojalle. Vuonna 1983 Gad vietti puoli vuotta Kibbutsissa kultasepänverstaalla perustaitoja opetellen. Tätä seurasi vuoden kestänyt tiivis opiskelu kultasepänalan koulussa Jaffassa. Lahjakas oppilas huomattiin ja niin Gad pääsi Tel Aviviin maailmankuulun Victor Naamanin kultasepänverstaalle kisälliksi.

 

Oppiaika Victorin verstaassa ei ollut lokoisaa lomailua tai yhtä suurta voittokulkua, vaan työpäivät olivat pitkiä ja kuri oli kovaa. Viktor oli äärimmäisen ankara ja vaativa opettaja ja usein työpäivät päättyivät kyyneliin. Gad ei kuitenkaan antanut periksi. Vähitellen, kovan uurastuksen tuloksena, Viktorin nuhteet vähenivät ja palaute muuttui ensin rohkaisevaksi sitten hyväksyväksi. Sitkeyden ja päättäväisyyden sekä pitkäjänteisen opiskelun tuloksena Gad sai kunnian päästä Viktorin ryhmään, joka suunnitteli ja valmisti lahjakorun Nancy Reaganille.

 

Viiden vuoden työrupeaman jälkeen Gad palasi Suomeen tarkoituksenaan perustaa perinteinen kultasepänverstas Helsinkiin. GL-Koru aloitti toimintansa vuonna 1988. Heti uransa alkuvaiheessa hän ymmärsi titaanin mahdollisuudet korukäytössä ja siitä asti hän on kehittänyt uusia työmenetelmiä tämän ainutlaatuisen metallin työstämiseksi. Gad Leinson on titaanikorujen pioneeri jopa maailman mittakaavassa. Tämä työ jatkuu edelleen ja titaanin lisäksi mukaan on tullut mm. musta zirkonium. Gad Leinsonin konsepti on alusta asti ollut hyvin selkeä: suunnitella ja valmistaa yksilöllisiä ja korkealaatuisia koruja ihmisille, jotka arvostavat laatua ja ymmärtävät perinteisen käsityön arvon.


 

Gad Leinson GL Koru

GL-Korun koruverstas ja liike sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa:

Kalevankatu 9,  00100 Helsinki

Puh: +358 40 53 23 784

 

Aukioloajat:

 

Maanantai-Torstai 10:30-17:30
Perjantai 10:30-16:30

Tarvittaessa palvelemme asiakkaitamme myös sopimuksen mukaan.

Besökstid:

Måndag-Torsdag 10:30-17:30

Fredag 10.30-16:30

Vid behov serverar vi även våra kunder på andra tider.

Vi serverar även kunder på svenska.

Opening hours:

Monday-Thursday 10.30-17:30

Friday 10:30-16:30

If necessary, we also serve our customers at other times according to the agreement.

We also serve customers in English.

bottom of page