top of page

Timantit

Laatu

Timantti on suosituin koruissa käytetty jalokivi. Sen suosio perustuu ylivoimaiseen kovuuteen, eli timantti ei naarmuunnu ja menetä loistoaan toisin kuin muut jalokivet. Tämä on erityisen tärkeää kihla- ja vihkisormuksissa. Timantilla on myös erittäin voimakas kiilto ja suuri valon taittokyky. Näiden optisten ominaisuuksien vuoksi timantti heijastaa valoa voimakkaasti, mikä tekee siitä poikkeuksellisen. Vain pieni osa timanttikaivosten timanteista on laadultaan sellaisia, että ne kelpaavat korukäyttöön jalokivinä.

3dr.jpg
Dediam - timanttien tuottaja ja jälleenmyyjä.

Dediamilla on yli 60-vuoden kokemus timanttien tuottajana. Yhtiön tarina alkaa vuosikymmeniä sitten
Amsterdamista, joka oli aikoinaan maailman timanttikaupan keskus. Dediamin perustajat kauppasivat sekä raakatimantteja että hiottuja timantteja, jotka tuohon aikaan hiottiin Amsterdamissa yhtiön omassa hiomossa. Maailman timanttikaupan siirryttyä Amsterdamista Antwerpeniin, Dediam siirsi toimintansa Belgiaan. Dediam on koko pitkän historiansa ajan pysynyt perheyhtiönä. Tällä hetkellä yhtiötä hoidetaan jo kuudennessa sukupolvessa. Dediam on vakiinnuttanut paikkansa maailman timanttikaupassa ja ansainnut maineensa luotettavana timanttien toimittajana. Dediamin henkilökunta on ylpeä siitä, että he tuntevat 98% asiakkaistaan henkilökohtaisesti. Luottamus on kaiken perusta ja se mahdollistaa pitkät ja kestävät suhteet toimittajan ja asiakkaiden välillä.

Kuinka valitsen timantin?
Timantin valinnassa tulee ottaa huomioon neljä tärkeää asiaa:
hionta, karaattipaino, väri ja puhtaus

Hionta
Hionnan laatu vaikuttaa eniten timantin ulkonäköön ja loistoon.
 
Karaattipaino
Timantin koko ilmoitetaan painoyksikkönä eli karaattina (ct). 1 ct timantti painaa 0,2 g.

 

Väri
Timantit luokitellaan värinsä perusteella eri laatuluokkiin, joissa värittömät ovat harvinaisimpia ja kalliimpia. Poikkeuksen voivat tehdä harvinaiset puhtaat siniset ja punaiset värit.

 

Puhtaus
Timantit luokitellaan puhtautensa perusteella erilaisiin luokkiin, joissa puhtaimmat timantit ovat harvinaisimpia ja kalliimpia.

Erilaiset hiontamuodot ja värilliset timantit

Meidän kauttamme asiakas voi saada pyöreän briljanttihiontaisen timantin lisäksi myös muita timanttien hiontamuotoja. Näitä ovat esimerkiksi nelikulmainen Princess-hionta, ovaalihionta, päärynähionta, markiisihionta tai vaikkapa suorakaiteen muotoinen baquette-hionta. Toimitamme myös värillisiä timantteja (musta, sininen, vihreä, keltainen, konjakki, pinkki jne.) erilaisiin tarpeisiin.

bottom of page