top of page

Titaanikorut

Titaanin valkoinen väri on pehmeämpi kuin hopean tai rodiumilla pinnoitetun valkokullan. Pehmeämpi valkoinen sävy sopii hyvin vaalealle suomalaiselle iholle mikä tekee siitä korukäytössä viehättävän tyylikkään ja erityisen.

Titaanikoru on kevyt ja kestävä

Muihin korukäytössä oleviin metalleihin verrattuna titaani on selvästi kovempaa ja kestävämpää mutta samalla huomattavasti kevyempää. Kovuutensa ansiosta titaani ei naarmuunnu samalla tavalla kuin muut korumetallit ja sen huoltaminen on helpompaa ja halvempaa. Titaanin kovuuden ja huomattavan suuren kulutuskestävyyden ansiosta titaaniin istutetut jalokivet pysyvät koruissa kiinni huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi kulta-, platina- tai hopeakoruissa. Ero on merkittävä etenkin kulutukselle alttiina olevilla koruilla kuten sormuksissa. 

 

Titaanikoru ei allergisoi

Titaani on turvallinen korumateriaali, sillä se ei aiheuta allergiaa. Tämä on hyvin tärkeä ominaisuus, sillä erilaiset metalliallergiat ovat yleistyneet huomattavasti. Yhä useampi huomaa olevansa allerginen kullalle, platinalle tai valkokultaseoksessa olevalle palladiumille tai sen pinnoituksessa käytetylle rodiumille.

Titaani on poikkeuksellinen korumateriaali

 

Titaani on kovuutensa ja korkean sulamispisteensä vuoksi vaikeasti työstettävä korumateriaali. Monet perinteiset kultasepäntöissä käytettävät työkalut ja työmenetelmät ovat titaanin kohdalla käyttökelvottomia. Titaanin työstäminen ja muokkaaminen onkin jatkuva haaste, etenkin kun puhutaan käsityönä valmistetuista uniikkikoruista. Uusien työmenetelmien jatkuva kehittäminen ja kokeileminen onkin ollut ja on edelleen välttämätöntä. Tämän kehitystyön ansiosta GL-Koru kuuluu johtaviin käsityönä valmistettujen titaanikorujen valmistamoihin maailmassa. Gad Leinson tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuista ammattitaitoa sekä titaanikorujen suunnittelussa että valmistamisessa. 

Titaanisormusten pintavaihtoehtoja

Titaanin kovuudesta huolimatta, ja osin myös juuri siksi, titaaniin on mahdollista tehdä monenlaisia pintoja, joilla sen ulkonäköä voidaan muuttaa haluttuun tyyliin sopivaksi. Titaanisormus voidaan esimerkiksi kiillottaa huippukiiltäväksi tai siitä voidaan tehdä mattapintainen usealla eri tavalla. Titaania voidaan myös esimerkiksi takoa tai kaivertaa. Erilaisten pintojen yhdisteleminen titaanisormuksissa on myös mahdollista.

Kiiltävä titaani

Titaanisormus saadaan samalla tavalla huippukiiltäväksi peilipinnaksi kuin esimerkiksi kultasormus. Kovuutensa ansiosta titaanisormuksen naarmuuntuminen on vähäisempää kuin muilla metalleilla ja sen huoltaminen on helpompaa. Titaanikoruissa ei ole pinnoitteita.

Matta titaani

Erilaisia mattapintoja on monenlaisia ja ne kaikki antavat tuotteelle omanlaisensa ulkonäön. Esimerkiksi titaanisormuksen satiinimattapinta ei loista valoa samalla tavalla kuin kiillotettu pinta. Mattapintaiseen titaanisormukseen istutetut jalokivet tulevat voimakkaammin esille kuin kiiltävässä pinnassa. Tätä voidaan hyvin käyttää tehokeinona. Erilaisia mattapintoja voidaan myös yhdistellä.

Titaanikultakorut

Voimme yhdistää titaania ja kultaa monenlaisilla menetelmillä ainutlaatuiseksi titaanikultakoruksi. Titaanikultakorussa titaanin pehmeän valkoinen väri yhdessä keltakullan kanssa antaa koruun ripauksen kontrastia ja väriä. 

 

Titaanikultakorut>>

 

Galleria >   

bottom of page